Werkomgeving

Wil je meer weten over Woonwarenhuis De Springplank?

Woonwarenhuis De Springplank is een “kringloopwinkel” die werkplekken creëert voor mensen die willen werken maar afstand hebben tot de arbeidsmarkt en daarom in aanmerking komen voor ondersteuning tijdens dagbesteding. Ook biedt De Springplank reguliere leerwerkplekken.

Woonwarenhuis de Springplank is een commerciële werkomgeving. Dus geen “winkeltje” spelen, maar een echte winkel met alle rechten en plichten. Klanten zijn ook echte klanten die echt iets komen kopen en service willen hebben. De arbeid die wordt verricht is in theorie “dagbesteding”, maar door de aard van de werkzaamheden wordt dit ervaren en geaccepteerd als echt werk.

Het werken bij De Springplank is vrijwillig, maar niet vrijblijvend, vrijheid in gebondenheid. Er worden afspraken gemaakt over aanwezigheid, werktijden en werkzaamheden zoals die in een “normale” werkomgeving ook gelden.

Kortom, wij simuleren een zeer realistische werkomgeving voor de doelgroepen waar de deelnemers het onderscheid maken en worden beoordeeld op de mogelijkheden binnen hun beperkingen. De nadruk ligt dus op de mogelijkheden en niet op de onmogelijkheden.

Scroll naar boven

Wil je meer weten over onze dagbesteding?

Stuur je vraag in

We doen ons best om zo spoedig mogelijk contact met je op te nemen.